Kérdés:
Miért nincs fülük a LEGO Minifiguráknak?
Michael Simpson
2016-12-23 18:40:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ötéves, Oakley szeretném megkérdezni

Miért nincs fülük a LEGO férfiaknak?

A nagyon régi, jóval nagyobb fejű figuráknak voltak fülük. http://www.lets-brick.com/eng/legomic/old/old_01.htm
Kettő válaszokat:
SlicksterTheBrickster
2016-12-23 19:55:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nem tudok választ adni a TLG nevében, de néhány jó okot megadhatok arra, hogy miért nincs fülük a minifiguráknak.

Hitelesség: A Lego figuráknak soha nem volt fülük. Valójában az első alakoknak még arcuk sem volt, vagy artikulált végtagjaik sem voltak. Nagyon alapvetőek voltak. Itt van egy fotó, amely bemutatja a minifigurák alapvető fejlődését az évek során. Az első „ábrákat” az 1900-as évek közepén vezették be. Evolution of the Minifigure

Működőképesség: A fülek hozzáadása a fejformához nagyban megnehezíti a Lego dolgát. Azon a tényen kívül, hogy a fülek valószínűleg letörnek vagy megsérülnek, befolyásolják a fejek kompatibilitását.

Minden szabványos penészes legófej szinte minden kalap- és hajformához elfér. Ha azonban a TLG elkezdené a fülekkel ellátott fejeket gyártani, akkor minden egyes „fejfedő” és „haj” formát át kell tervezniük, hogy a fülek köré / fölé illeszkedjenek. Ennek eredményeként azoknál az alakoknál, ahol fülre van szükség, a fejfedő formájának részei, nem pedig a fej. Ezt láthatja ebben a két példában. Elf hat w/ ears Hair w/ ears

Remélem, hogy ez megválaszolja a fia kérdését, és hogy leegyszerűsítheti a okai neki :)

Továbbá, mivel számos minifig arc két kifejezést tartalmaz, az egyik az elülső és a másik a hátoldalon, a fülek legalább az egyik kifejezésnél rosszul orientálódnának.
Igaz, nem is gondoltam erre! Ez minden bizonnyal érdekes látvány lenne :)
@nijineko Ez azonban egy sokkal későbbi kiegészítés. Csak megakadályozza a fülek hozzáadását most, de már korábban is hozzáadhatták volna őket (viszont megakadályoznák a kettős arcú fejek behelyezését).
JohnnyB
2019-07-11 06:54:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Csak a további jó válasz (ok) kiegészítéséhez vagy részletezéséhez; Kizárólag az előállítási költségekkel járhat. Emlékszem, többször olvastam, hogy a formák elkészítése nagyon drága volt. Az egyszerűsített forma miatt az alkatrész univerzálisabb darab lesz, nemcsak a minifigurák fejéhez. Ennek ellenére azt hiszem, kinyomtathatták volna őket. De ennek megvannak a maga korábbi problémái, amelyeket az előző megjegyzések említettek.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...