Kérdés:
Motorok egymásra helyezése a Powered Up vagy a Boost agyra
Michael Verschaeve
2018-09-19 15:32:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A Boost / Powered Up csatlakozók kialakításának módja szerint nem lehetséges, hogy több motor legyen ugyanazon az agy kimenetén, mint a 9 V vagy a Power funkcióknál lehetséges. Mivel azonban csak az egyszerű M-motorokat szeretném egymásra rakni, az elektronikának elég egyszerűnek kell lennie egy barkács-megoldáshoz. Van valakinek bemutatója vagy mutatója?

Kettő válaszokat:
jncraton
2018-09-22 23:51:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Csak annyit kell tennie, hogy csatlakoztatja az 1. és a 2. csapot a két motor közé. Az egyik motor mind a hat vezetéket összekapcsolja, és elsődleges feladatként szolgál annak érdekében, hogy az agy olyasmit kapjon, amelyet megfelelően azonosítani tud. A második motor egyszerűen visszakapcsolhatja az elsődleges motort, és megoszthatja az elsődleges motor számára szánt vezérlőfeszültségeket. Lényegében hagyhat egy azonosító áramkört, és párhuzamosan csak a motorokat kötheti össze.

Nem vagyok biztos benne, hogy a Powered Up kompatibilis csatlakozók bárhol elérhetők-e, de nem túl nehéz kinyitni kapcsolja fel a motorokat, és csatlakozzon hozzájuk. Így nézett ki ennek kipróbálása:

parallel PU motors

Itt párosítottam az 1. és a 2. csapot, és a dolgok a várakozásoknak megfelelően működtek.

Philónak van [további információ a kábelezésről] (http://philohome.com/wedo2reverse/connect.htm)
MindS1
2018-09-19 18:48:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Erre pillanatnyilag nincs egyszerű módszer. Azt javaslom, hogy dugókat vásároljon, és készítsen egy egyszerű portosztót, de nem hiszem, hogy jelenleg lenne hely az alkatrészek megvásárlására.

A legjobb, amit tehet, a két motor vezetékeinek végleges összekapcsolása, egyetlen csatlakozó használatával mindkettőhöz. Csak az M motoroknál ez nem okozhat elektromos problémákat, de két motort állandóan egyetlen dugaszhoz csatlakoztatva nyilvánvalóan nem ideális.

Nem is biztos, hogy ez működne, azt hiszem, van egy ellenállás néhány vezeték között, így az agy észlel egy M-motort. Nyilvánvaló, hogy az MINDEN vezeték csatlakoztatása az ellenállás felére csökken (párhuzamos áramkör)
@MichaelVerschaeve Nem nagyon ismerem a boost rendszert. Használható-e egyáltalán motor, ha az nem "regisztrálódik" a megfelelő ellenállással?
Azt hiszem, még nem teszteltem. A Powered up hub az ellenállást használja például annak megtudására, hogy vonatmotor vagy M-motor van-e csatlakoztatva. A távirányító használatakor a vonat motorját fokozatosan és folyamatosan hajtják. A gombok segítségével állíthatja be a sebességet. M-motor használata esetén a motort Bang-Bang módban hajtják, ami azt jelenti, hogy a motor teljesen be vagy ki van kapcsolva attól függően, hogy a gombokat megnyomják-e vagy sem.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 4.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...