Kérdés:
Hogyan segítsen egy megsárgult tégla matricával?
jkadlubowska
2015-10-11 14:22:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Szüleim nemrégiben végül úgy döntöttek, hogy visszaküldhetik nekem gyermekkori játékaimat az 1990-es évek Technic szettjeivel, beleértve a 8880 Super Car-ot. Az összes többi készlet dobozokban volt, de ez az elmúlt 15+ évet tiszta padláson szerelve töltötte, így poros és megsárgult, de meglepő módon teljes (a kézi utasításokkal szétszedtem). Még nem döntöttem el, hogy megtartom-e vagy eladom-e, de meg kell tisztítanom.

Kérdés: Ez a darab.

8880's gearbox

Olvastam a LEGO téglák hidrogén-peroxiddal történő fehérítéséről és a címkék eltávolításáról javítás céljából. Ön szerint jó ötlet eltávolítani a címkéket, majd kifehéríteni a téglát? Vagy van valami más, jobb módszer ennek a srácnak?

A matrica eltávolításával kapcsolatos aggodalmam az lenne, hogy újra visszakapjam.
Négy válaszokat:
user3971
2015-10-23 01:59:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az oxigénes fehérítő paszta bőségesen elcsúszott, majd egy kis idő a napon valószínűleg szépen elhalványítja a sárgát. Nem ronthatja le a műanyagot (tovább).

Az Ön igazi problémája nem a címke újracsatolása, hanem eltávolítása anélkül, hogy elszakadna vagy a hátlap nagy részét elhagyná.

Attól függően az anyagon és a ragasztón esetleg gondosan eltávolíthatja vízzel, ha a ragasztó vízben oldható. Ha leveheti a papírt, és hagyja, hogy laposan megszáradjon, akkor nem okoz gondot újraragasztása.

A kihívás a ragasztó megválasztása lesz. Szüksége van valamire, amely nem feltétlenül állandó, amikor meggyógyul, de mégis ragaszkodhat a műanyaghoz. A fehér kézműves ragasztónak ( nem sárga PVC-nek kell lennie). A nem állandó alkalmazásokhoz azonban sok modern ragasztó alkalmazható, amelyek képesek megkötni a műanyagot és a papírt. Lehet, hogy van még egy archív "spray-mount" stílusú vegyület is, amely az idő múlásával nem sárgul.

Bár őszintén szólva, a fehér kézműves ragasztó elég stabil. Akár festhető iszapot is készíthet fehér kézműves ragasztóról, amelyet ecsettel felvihet az egyik felületre, hogy megkönnyítse az egészet.

De eltávolítja és megőrzi azokat a címkéket, amelyekről gyanítom, hogy a legnagyobb kihívás.

llegobego
2015-10-29 10:18:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Úgy gondolom, hogy a legjobb az, ha mindent úgy tartunk, ahogy volt, mert az értékesítés során, még ha sérült is, az ORIGINAL termék általában több, mint egy restaurált termék. ez azt is jelenti, hogy a matricákat rajta kell tartani.

Valójában magam is kísérleteztem ezzel, és megtaláltam ezeket az eredményeket. Ha magadnak tartod, akkor bármit megtennék, amire szükséged van. Ha fehéríteni akarja, akkor fedje le és zárja le a matricák vízálló lezárását, és csak utána fehérítse. Ezt tenném.

Will Johnson
2015-11-27 18:10:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ezt már megtettem néhányszor. A matrica eltávolításához szerezzen be hajszárítót, és óvatosan melegítse fel - ez kissé megolvasztja a ragasztót, megkönnyítve a leszállást. A trükk most az, hogy emelje meg anélkül, hogy károsítaná. Hihetetlenül vékony és éles pengéket vettem egy kézműves késhöz ... elég vékonyak ahhoz, hogy utat engedjenek a matrica és a műanyag között, és gyakorlatilag egyenesen becsúsznak. Ezzel a matrica tiszta lesz. A matrica életkorától függően szükség lehet egy kis extra ragasztóra a visszahelyezéshez (előfordulhat, hogy újra fel kell melegítenie, hogy a ragasztó újra megkötődjön)

Csak vigyázzon:)

user6447
2015-11-25 02:25:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nem kell eltávolítania a matricát, hogy újra színes legyen. Csak kövesse ezt a folyamatot. Szerezzen be 3% -os hidrogén-poroxid-oldatot és egy kis poharat. Öntse bele az oldatot és a darabját, és tegye 4-5 napig a napsütésbe, ügyelve arra, hogy a darab egészen az oldatban maradjon. Ennek működnie kellene.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...