Kérdés:
Részkülönbségek a 8285 készlet fő és alternatív modelljei között
Hildesheim
2020-03-28 16:54:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valaki eladja a 8285 készlet alternatív modelljét.

8285-2

De engem valóban jobban érdekel a fő modell készlet.

8285-1

  • Tudja valaki, hogy hány tégla hiányzik, ha csak az elkészült téglák váltják egymást modell szerepel?
  • Tudja, hol tölthetem le az alternatív modell készletlistáját?
A 8285-2 modell nem létezik. A "-x" elnevezést különböző halmazokra használják, azonos számmal vagy jelentős különbséggel ugyanazon halmaz verziói között. Amivel itt foglalkozol, az "B-modell" vagy "alternatív modell" néven ismert.
Kettő válaszokat:
Alex
2020-03-28 17:43:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A Rebrickable lehetősége van összehasonlítani a szett fő modelljeit és néhány B-modellt is. A Rebrickable-n azonban nem áll rendelkezésre készlet a 8285-es készlet második modelljéhez. A legjobb, amit találtam, egy LDraw fájl elérhető az Eurobricks oldalon.

Ezt a fájlt egyéni listaként importáltam a Rebrickable-n, amelyet össze lehet hasonlítani a halmazokkal és a MOC-kkal. Az importált fájl hibákat okozott nekem (így a végeredmény nem lesz 100% -os pontos), és kicsit módosítanom kellett ezt a listát, mivel az Eurobricks forrásból származó fájlok színei vagy alkatrészei nem megfelelőek voltak.

Végül 83.% -ot osztott meg a két verzió között. A fő modellnek szüksége van a maradék 17% -ra, ami nagyjából 320 alkatrész (92 egyedi), amelyek nincsenek B-modellben (a pótalkatrészeket leszámítva).

Szeretném megjegyezni, hogy ez a készlet több készletben található, mivel ismert, hogy eredetileg néhány alkatrésszel jelent meg Metallic Silver színben, amelyeket később világos kékesszürke színűre cseréltek.

A fő modellhez szükséges alkatrészek listája (nem 100% -ban pontos, de nagyon közeli; lehet, hogy van néhány kisebb eltérések az alternatív modell forrásfájljával kapcsolatos problémák miatt):

enter image description here

Hildesheim
2020-03-30 02:15:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Átnéztem a 8285-2 / alternate model használati útmutatót, és felsoroltam, hogy az egyes részek közül hányat használtak fel a felépítéshez.

Csak egy (nagyon rossz) PDF-fájlom volt a Lego webhelyéről , így lehet, hogy nem 100% -ban helyes, de úgy gondoltam, hogy mások is használhatják, ezért egyéni listaként hoztam létre a Rebrickable-en (még nem vagyok elég magas szint ahhoz, hogy hivatalos leltárként nyújtsam be). / p>

Itt található egy link a listához: https://rebrickable.com/users/Hildesheim/lists/68485/

Itt található egy link a következőhöz: a fő 8285-es modell: https://rebrickable.com/sets/compare/slow/?1-set=8285-1&1-inv=24316&1-user_list=&2-set=&2-user_list=68

(Nem vállalok semmilyen felelősséget a lista pontosságáért - lehet, hogy lesz egy részem ...)Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 4.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...