Kérdés:
Melyek a DUPLO tégla pontos méretei?
Jakob
2012-10-16 20:42:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A LEGO tégla méretei jól dokumentálva vannak, de mi a helyzet a DUPLO téglákkal? Ha csak az általános megállapításokat találtam volna, miszerint a DUPLO kétszer akkora, mint a LEGO, de nincs pontos számuk. Mi a helyzet a falak vastagságával és a térrel, amelyet mindkét oldalon le kell vonni (0,2 mm a LEGO esetében), az is csak megduplázódik? Ha összehasonlítja a LEGO 2x4 tégla és egy DUPLO 2x4 tégla alját, vannak további kis falak is, amelyeket nem találtam dokumentálva.


Frissítés: Néhány méret egy DUPLO tégla egy LEGO tégla méreteiből származtatható, amelyet Robert Cailliau dokumentált többek között:

A DUPLO 2x2 tégla felett és alatt két LEGO 2x4 tégla (vagy négy 2x2 LEGO tégla). Úgy tűnik, hogy az ilyen verem külső falai tökéletesen illeszkednek, ezért a DUPLO 2x2 tégla szélessége és hossza megegyezik egy LEGO 2x4 tégla szélességével, amely 31,8 mm (32 mm-0,2 mm). A DUPLO és a LEGO egymás mellé helyezésével azt is láthatjuk, hogy a DUPLO magasság csapok nélkül kétszerese a LEGO méretének ( 19,2 mm ). A DUPLO tégla alatti LEGO csapok érintik a DUPLO falakat, így a DUPLO falvastagság megegyezik a LEGO falvastagságával (vagy mielőtt a spline falakat bevezették volna a LEGO téglákba, vagy a LEGO falvastagságot plusz a LEGO spline hosszát) , ami 1,5 mm . A DUPLO csőmagasság a tégla magassága mínusz egy LEGO csap magassága (ami valahol 1,6 mm és 1,8 mm között van). Inkább a nagyobb értéket használom, így a csövek 1,8 mm-rel indulnak a tégla padlója felett. Felülről a LEGO csövek illeszkednek a DUPLO csapokba, így a csap belső átmérőjének egyenlőnek kell lennie 6,51 mm -gel (8 * √2 - 4,8 $). De ha alaposan belenéz egy DUPLO csapba, ezt a rögzítést csak négy további fül biztosítja, amelyek minimális belső átmérőt adnak 6 mm körül, hogy megkönnyítsék a bepattanást.

A fennmaradó méret a következőket tartalmazza:

  • csap külső átmérője
  • csap magassága
  • a cső belső átmérője (de a DUPLO csövek nem teljesen kör alakúak a közelebbről megnézve!)
  • a cső külső átmérője (más elemeknél is előfordul, például szárként # 6510)
  • spline hossza

A gerinc hossza a fal szélességéből és a csap külső átmérőjéből származhat. A cső külső átmérője és a csap külső átmérője is kiszámítható egymástól. Tehát alapvetően három dimenzió marad magyarázható. Szívesen fogadjuk a megjegyzéseket és a betekintést, hogy miként lehet a LEGO / DUPLO szabványos dimenzióiból nagyobb részt átvinni.

Elmondhatom, hogy az MLCad-ban előállított 2X4 Duplo tégla 63,5 mm x 31,7 mm x 23,4 mm. Nem vagyok biztos a csapok és a további csőfalak közötti térben.
Ha egy legótégla magassága 11,2 mm, gomb - a duplo miért nem 22,4 mm? Úgy tűnik, hogy a méret további hely nélkül 64 mm x 32 mm x 24 mm.
Elméletileg az egészet ki tudná találni azáltal, hogy elolvassa a [megfelelő LDraw fájlt] (http://www.ldraw.org/library/official/parts/3011.dat), de ez nem lesz könnyű, mivel szükség van rá is alfájlok beolvasására és így tovább. Megpróbálom felvenni a kapcsolatot a cikk szerzőjével, ez gyorsabb lehet.
@Joubarc: köszönöm. Még nem sikerült használni az LDraw-t (LDCat-tal) Linuxon. Úgy tűnik, hogy az LDraw letöltési webhely meghibásodott vagy elavult.
Kettő válaszokat:
Tony Hafner
2012-10-18 02:04:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Rövid válaszként a Duplo csapok valóban magasabbak, mint a Lego csapok kétszeresei. És ne támaszkodjon túlságosan az ldraw-tól kapott mérésekre (és nem csak a Duplo-ra).

A valóban hosszúra nyúlt történelemért erről ...

Először is vegye figyelembe hogy amikor megalkottam az eredeti Duplo alkatrészeket, soha nem mértem őket vonalzóval vagy féknyergekkel, mivel nem volt rá szükség. Az ldraw rendszer "tökéletes" méreteket vesz fel a többi ldraw alkatrész tekintetében, ezért általában az alkatrészeket úgy mérik, hogy összehasonlítják őket más Lego darabokkal. Ezzel a méréssel a Duplo in ldraw (a csapokat nem számítva) pontosan kétszer akkora, mint a Lego. A való életben bármelyik rész kissé kisebb, mint a névleges mérés, így két részt egymás mellé csúsztathat anélkül, hogy egymásba akarnának. Úgy tűnik, hogy a Duplo alkatrészek kb. Kétszer toleránsabbak ilyen módon, ezért feltételezem, hogy a való életben a külső méretek is nagyon közel vannak a kétszereséhez.

Valamikor az 1990-es években a Duplo csapok megváltozott. Magasabbá tették őket, és a belső lyuk nagyobb lett (a csapfalak vékonyabbá váltak). Dudorokat is adtak a csap lyukának belsejébe. Az ldraw Duplo csap az új csap felső magasságával, a régi csap furatának tökéletes kerekítésével és méreteivel rendelkezik.

A rendszeres Lego tégláknak sima belső faluk volt, és az ldraw téglák még mindig így néznek ki. A Duplo tégláknak mindig voltak "bordái", amelyek függőlegesen futnak a belső falakon, hogy a Duplo csapok összekapcsolódjanak. A rendszeres Lego csapok inkább a Duplo tégla külső falához tapadnak. Így férnek el a különböző méretű csapok a Duplo tégla alsó részébe. Körülbelül (2003?) A Lego elkezdte a szokásos Lego falait Duplo téglának látszani. Feltételezem, hogy ez egy költségcsökkentő intézkedés, ahol ma már kevesebb műanyagot használnak a falak öntésére, de most olyan fóliáik vannak, mint a Duplo, így a falak régi vastagságúak azokon a helyeken, ahol a csapoknak meg kell kapaszkodniuk.

Tehát ... A Duplo falvastagsága megegyezik a Lego falvastagságával, amely körülbelül 2003 előtt volt. Ez 4 LDU (ldraw egység), ha ez segít. Összehasonlításképpen, egy lemez magassága 8 LDU, az 1x1x1 tégla pedig 20x20x24 LDU a csap nélkül. Az ldraw csapjai 4 LDU magasak, de ez teljesen pontatlan. A nem üreges csapok egyértelműen meghaladják a lemez magasságának felét, és a szokásos csapok valódi magasságának inkább 4,25 LDU-nak kell lennie.

Legyen nagyon óvatos az ldraw-ból átalakított alkatrészek méréseitől. formátum POV-Ray-re. Az L3P az egyes részeket csak kissé kicsinyíti, hogy a POV-Ray megjelenítse az élvonalakat.

Nincs egyszerű valós konverzió az ldraw egységekről hüvelykekre vagy centiméterekre. További információért lásd a 2001. évi lugnet bejegyzésemet: http://news.lugnet.com/cad/?n=5284.

A Primo egy másik történet. .

Jakob
2012-10-20 00:58:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ez nem teljes válasz, de úgy tűnik, hogy a Free Art and Technology Lab gondosan megmérett egy DUPLO téglát az Free Universal Construction Kit részeként. Az alkatrészek STL fájlként érhetők el, például

Lehet, hogy valaki tudja, hogyan lehet megszerezni a pontos dimenziókat a STL fájl. Van egy másik DUPLO tégla a Thingiverse-nél, ami kevésbé tűnik pontosnak. Legalább egy megkaphatja a számokat az OSCAD fájlból.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...