Kérdés:
Biztonságos a LEGO darabok mosása a mosogatógépben?
Reven
2011-10-26 01:30:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nagyon sok embertől hallottam, hogy a LEGO mosogatógépben mosható, de aggódom a vetemedés, a matricák elvesztése, a festett darabok kopása stb. miatt. Biztonságos mosogatni őket valóban ? Van-e egyéb óvintézkedés, amelyet meg kell tennie?

Lásd még: [Lego tisztítási technikák és eszközök] (http://bricks.stackexchange.com/questions/124/lego-cleaning-techniques-and-tools).
Kilenc válaszokat:
Zhaph - Ben Duguid
2011-10-26 01:41:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A LEGO nem javasolja mosogatógép használatát a téglák tisztításához:

Javasoljuk, hogy a LEGO alkatrészeit csak kézzel tisztítsa meg vagy mossa max. 40 ° C vagy 104 fok (F) Fahrenheit. A magasabb hőmérséklet befolyásolhatja a LEGO alkatrészek minőségét. Enyhe mosószert adhat a vízhez, majd tiszta vízzel öblítse le. Kérjük, ne tegye a téglákat a mosógépbe vagy a mosogatógépbe, és ne próbálja meg szárítani kemencében, mikrohullámú sütőben vagy hajszárítóval . Bármilyen elektromos alkatrészt, például kábeleket, motorokat, elemtartó rekeszeket, csak alkohollal lehet törölni. Légszáraz részeket szobahőmérsékleten. A fertőtlenítéshez használjon enyhe fehérítőt.

(kiemelés az enyém)

Első kézből kezeskedhetek - még a kézi meleg víz is megvetítheti a téglát!
Steen
2011-10-26 01:39:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jó tapasztalataim voltak, amikor egy mosótáskába tettem őket. A matricák általában leválnak. A festék különbözik a modelltől, az évtől és a gyártótól. Néhány 80-as évekbeli téglám ( mint például ez) még mindig nagyon újnak tűnik, az eredeti nyomtatás sértetlen.

Úgy tűnik, hogy az emberek azt hiszik, hogy ez nem a LEGO tisztításának ajánlott módja, de nagyra értékelem a valós világ tapasztalatait, és ezt a módszert valóban régi és foltos darabokhoz fogom használni.
Ezt a módszert alkalmaztam, és nagyszerű eredményeket értem el, mondván, hogy nem használok forró vizet vagy mosogató szappant, csak vizet.
Rory Alsop
2011-10-26 02:22:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A valódi válasz itt nem, de kérjük, nézze meg a válaszom -t erre a másik kérdésre, és keressen egy alternatívát, amely valóban működik, újdonságként hozza fel őket. csak egy kis könyökzsír - fürdő Milton oldattal.

Joubarc
2011-10-27 09:38:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A LEGO valamikor mosogatógép helyett mosógépet javasolt, mivel a hőmérsékletet 40 ° -ra korlátozhatja. Arra azonban ügyelnie kell, hogy minden alkatrész biztonságosan el legyen zárva egy ruhával (például párnahuzat), és ne várja, hogy a téglája egyáltalán nem karcolódik meg.

Wolly
2015-11-20 03:53:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Több ezer Lego és Duplo téglát mostam meg a mosógépben, a Lego Store személyzetének javaslata alapján, akiknek gyerekeseményeik vannak. A Lego üzletek mosógépeket használnak. Egyik tégla sem vetemedett meg. Meleg vizes mosást használok gyengéd cikluson, és a fedél felemelésével áztatom őket. Körülbelül fél csésze klórt adok a terheléshez, hogy fertőtlenítsem a téglákat, mivel sok különböző gyerekem játszik a téglákkal.

Mosógép nejlon hálós táskákat vásárolok a dollár üzletben, és a téglákat beleteszem a táskákba. A felszerelési táskák is jól működnek. Ne mossa azokat a kis tárgyakat, amelyek át tudnak szúrni a háló lyukain, és különösen azokat a leveleket, amelyek beszorulnak a nejlonhálós zsákok kis lyukaiba, és széttépik őket - azokat, amelyeket a mosogatóban mosok és fertőtlenítek. Mindenféle szűrő rendelkezésre áll, amellyel kifoghatja az alkatrészeket a mosogatóból.

A Duplo téglákat táskák vagy hálók nélkül közvetlenül a mosógépbe dobom, mivel hatalmasak, és lapátolom őket egy hatalmas, a dollár üzletében vásárolt kanál segítségével. Több mint ezer Duplo téglám van, és eddig egy sem sérült meg. A matricák egy másik történet. Van, akit érintett, van, akit nem.

Mit szólnál a nyomtatott Duplo téglákhoz?
Van egy elöltöltős mosógépem, úgy hangzik, hogy van egy tetejére töltött géped, amelyet egy mosási ciklus alatt ki lehet nyitni. Gondolod, hogy a különböző akciók jobban megkarcolják a téglákat?
pabouk
2014-01-07 19:38:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nem javasolnám mosogatógép használatát. Rettenetesen kopott téglákat láttam, amelyek nagyon csúnya, unalmas felületűek voltak a több mosogatógépes eljárás eredményeként. Néha észreveheti, hogy a mosogatógép még az üveg felületét is marja.

A kárt valószínűleg a víz tulajdonságainak, a használt mosószereknek és a hőmérsékletnek a kombinációja okozhatja.

Susan Donald
2015-05-25 19:23:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne használja a mosogatógépet. A férjem rosszul olvasta a mosógépet, és a mosogatógépbe tettük őket, majdnem a fele megvetemedett!

Kilian Seifert Leitch
2015-11-21 18:54:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nem ajánlanám, mivel egyszer nagyon sok régi (nem tudom mennyi idős) és piszkos Lego darabot kaptam. A szüleim aztán megelőzték, hogy betegyék őket a mosogatógépbe. Néhány alkatrész, például a szokásos tégla fennmaradt, de az olyan darabok, mint a lemezek, meghajlottak és meggörbültek.

Wol Bar
2018-11-24 23:28:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az elülső betöltő alátéteknek rendben kell lenniük a szokásos téglákkal, amíg a kímélő ciklust használja. Az ABS műanyag kemény.

Ami a mosogatógépeket illeti, vannak olyan fűtőelemek, amelyek a vizet olyan hőmérsékletre melegítik, amely meghaladja a vízmelegítőt. A mosógépek soha nem jutnak közel ahhoz a hőmérséklethez, amelyet a mosogatógépek használnak. Soha nem láttam gőzt kijönni egy mosógépből, de a mosogatógépemből gőz jön ki minden alkalommal, amikor kinyitom annak ajtaját. Ez arra utal, hogy a víz a forrásponthoz közel van. csésze fehérítőt a végén, szűrővel eressze le a leeresztő furaton.

A mosogatógépből származó gőzt nem a mosáshoz használt víz hőmérséklete okozza. A mosogatógép magas levegő hőmérsékletet használ a száradáshoz, így elkerülhető a nyom. https://home.howstuffworks.com/dishwasher.htm Egyébként, még ha nem is forr a víz, akkor is túl forró a téglához.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...