Kérdés:
Melyik felbontás szükséges a téglák 3D nyomtatóval történő nyomtatásához?
ceving
2013-05-15 17:17:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Szeretnék LEGO kompatibilis ábrákat nyomtatni. Melyik felbontás szükséges a 3D nyomtatáshoz ahhoz, hogy a figurákat szilárdan rögzítsük a LEGO téglákon?

Hadd találjam ki ... a minimális felbontást, amely 0,1 LDU pontosságot tesz lehetővé? (Mivel vannak [1 LDU eltolás] (http://bricks.stackexchange.com/questions/673/how-to-make-a-1-ldu-offset) és [0,3 LDU eltolás] is (http: // Bricks.stackexchange.com/questions/2057/why-cant-i-reproduce-this-sd-card-box-in-ldd#comment2835_2060)) a LEGO világában?
Lásd még [ezt a választ] (http://bricks.stackexchange.com/a/1283/56), hogy Készítette-e valaki saját egyedi LEGO-tégláját.
A megfizethető 10 mikronos 3D nyomtatók gyártása továbbra is az elmúlt száz év legnagyobb mérnöki kihívása. ;)
Három válaszokat:
gev
2013-05-15 22:50:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A toleranciájától függ. :)

A LEGO téglák gyártása során a gép tűrése olyan kicsi, mint 10 my (0,01 mm) .

Forrás: vállalati profil. Bevezetés a LEGO Group (2010)

Számomra a 3D nyomtatási felbontásnak elég közelinek kell lennie ehhez.

A legtöbb nem. A legtöbb 100 mikrométer. Elegendő lenne?
A tolerancia a kérdésben szerepel. A gyermeknek képesnek kell lennie a téglák összekapcsolására, és azok nem eshetnek le. Melyik felbontásra van szükség ennek eléréséhez?
Megállapítottam, hogy a http://en.wikipedia.org/wiki/File:Lego_dimensions.svg fájl összes dimenziója 100 mikrométeres lépésekben van, elméletileg azt mondanám, hogy „igen”. A gyakorlatban szeretnék kipróbálni egy kölcsönzött nyomtatón, mielőtt nagy összegeket süllyesztene el benne.
Nem értem a kérdést. A TLG rengeteg kutatást végzett ezzel kapcsolatban, és ők egy vállalkozás, ezért nem akarnak pénzt pazarolni. Tehát, ha 10 mikrométer tűréssel állapodtak meg, akkor a 100 mikrométer tűrés nyilvánvalóan nem elegendő. Egyszerű a dolog.
@RegDwight _Nem olyan egyszerű, mint ez, mivel a kereskedelmi termelésről és a barkácsolásról beszélünk. A Lego (és a _ bármi más gyártója) nem engedheti meg magának, hogy kézzel ellenőrizze az egyes darabokat, ezért tűrésüknek sokkal kisebbnek kell lennie, mint annak, aki otthon pár téglát nyomtat. Még napi 100 tégla mellett is lehetővé tenné az egyes téglák ellenőrzését és a rosszak újrahasznosítását.
SQB
2014-02-26 16:50:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A WikiPedia szerint:

Az öntőformák legfeljebb két mikrométer tűréssel megengedettek, hogy biztosítsák a téglák összekapcsolódását.

De, amint megjegyeztem egy megjegyzésemben, ez ipari környezetben van, ahol nagy gondot fordítanak arra, hogy ne csak egyszeri darab legyen helyes, hanem az egész darabdarab megfelelő legyen. Valószínűleg hat szigma megközelítést alkalmaznak, vagy valami hasonlót.
Barkácsos körülmények között ez nem szükséges. A hibás darabok bizonyos százaléka tolerálható, mivel az otthoni gyártóknak valószínűleg van ideje ellenőrizni az egyes darabokat, és újrahasznosítani a hibás darabokat.

Main dimensions of Lego bricks (WikiPedia)

A fenti képen a Lego darabok fő méretei. forrása és az ebben a válaszban megadott mérések alapján 20,0 LDU-ra 8,0 mm-t, azaz 0,4 mm / LDU-t kapunk.

Mivel a legkisebb Az eddig látott eltolás 0,3 LDU, az a tégla kinyomtatásához legalább 0,12 mm-es felbontásra van szükség. De ha 1 LDU felbontású darabokat nyomtat, akkor legalább 1 LDU felbontású nyomtatóra van szüksége.

Tehát ez a nyomtatni kívánt darabok felbontásától függ.

Qwertie
2019-09-16 17:32:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Valójában kipróbáltam a lego 3D nyomtatását egy prusa i3 nyomtatón, azt hiszem, 5 mikronon, PLA-val. Megállapítottam, hogy kezdetben jól működtek, de gyorsan kezdtek veszíteni a tapadásukból. Azt hiszem, a kérdés az volt, hogy a rétegek egymáshoz köszörültek, ami megviseli őket, nem pedig a tapadásra hajlító téglafalak. Biztosan nem fog semmit sem elérni a valódi lego minőségéhez, de néhány egyedi alkatrészt kinyomtathatna.

Íme egy kép az egyik tégla nyomtatásom végeredményéről:

enter image description hereEzt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...