Kérdés:
Hogyan lehet olyan autót építeni, amely egy bizonyos távolságra megáll?
B22
2013-10-05 19:32:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Szeretnék egy kis autót építeni, amely körülbelül 200 gramm. Szeretném, ha a következő tanfolyam lefutna, és pontosan vagy a célnál állna meg. Nem használhatok semmilyen vezérlő eszközt vagy elektronikát.

enter image description here

Van egy ötletem, hogy megszámoljam a kerekek által a célvonalon és a következőn elért fordulatszámot. amikor megállítom, amikor eléri az utolsó kerékfordulatot.

Van olyan eszköz, amely képes megállítani a kereket egy bizonyos fordulat után? Mechanikusnak kell lennie, és a Lego-nak sem kell szállítania.

Ó, szeptember, amikor az USA gyerekei visszamennek az iskolába, és elkezdik feladni a házi feladataikat.
Nos, nem amerikai vagyok, és ez nem házi kérdés. Annak ellenére, hogy jól értek a matematikához, rendkívül rossz az építkezésem, ezért használom a legókat.
Kettő válaszokat:
jncraton
2013-10-05 19:57:03 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Íme a legegyszerűbb módszer arra, hogy megállítsam a járművet a célnál. Szüksége lesz alapvető LEGO Technic alkatrészekre és jó hosszú könnyű zsinórra vagy cérnára.

Hozzon létre két tekercset a karakterlánchoz. Az egyiket a kerekekhez kell csatlakoztatni, a másik pedig szabadon fordulhat. Tekerje fel az összes húrt az orsóra, amely szabadon foroghat, és a másik végét biztonságosan rögzítse a kerekeken lévő orsóhoz, hogy a jármű felfelé tekerje a húrot.

Ennek a mechanizmusnak meg kell akadályoznia a tengely elmozdulását. forduljon, miután a jármű megtette a kívánt távolságot, amíg a húrot megfelelően megmérte.

Íme egy példa:

example vehicle

Itt van egy hasonló modell beépített LDD-be, amely pontosan megmutatja ennek összeállítását:

LDD Model

A hátsó tengely orsója az egész húrot lehúzza a középtengelyről, majd leáll, amikor a a húr elfogy. Ha ügyes szeretnél lenni, használhatsz matematikát, hogy kiszámold, mennyi húrra van szükséged, vagy csak tesztelheted, hogy kiderüljön.

hogy a húr megállítja a kerekeket?
Vettem egy extra képet a válaszomhoz, hogy megpróbáljam ezt egy kicsit világosabbá tenni az Ön számára. Őszinte leszek, mivel azonban ez valamiféle oktatási feladatra vagy versenyre vonatkozik, nem akarok teljes tökéletes választ adni. Ez az alapkoncepció. Alkalmazkodnia kell és fejlesztenie kell, hogy az Ön számára megfelelő legyen.
Az általános koncepció az, hogy a kerekeken lévő orsó a másik orsó húrját emészti fel, amikor a kerekek elfordulnak. Ha már nem maradt további húr, a kerekek kénytelenek lesznek forogni (vagy elszakítani a húrot).
Köszönöm. Mennyi ideig tartott, mire ezt kitalálta?
Szívesen! Nem tartott sokáig. Láttam már ilyesmit.
Hűvös, mint egy régi kazetta!
Wrzlprmft
2017-12-17 15:17:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Fontolhatja ezt a csalást, de tesszük:

Léteznek Lego felszámoló motorok:

enter image description here

A kulcs elfordulásainak számával meglehetősen pontosan kell tudni szabályozni a távolságot - hacsak az eszköz nem kap túl nagy lendületet a lejtőn.Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...