Kérdés:
Hogyan működik pontosan a visszahúzódó motor (12787)?
Maurycy
2015-08-04 03:55:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Megvan a 42034 Quad a születésnapomra, és nagyon szórakoztató volt a technikával játszani ennyi év után.

Nagyon kíváncsi vagyok azonban egy dologra - Hogyan működik és hogyan néz ki a visszahúzható motor (12787)? Kicsavaroznám az enyémet, de félek, hogy károsítanám.

Gondolom, valószínűleg valamiféle rugót és / vagy gumiszalagot használ a nyomás növelésére, de nagyon szeretném tudni, hogy belső pontosan.

Egy válasz:
zovits
2015-08-04 16:00:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

A pullback motorok egy másik típusának részletes szerkezeti szétszerelése itt található: Imgur album.

Szerintem a motorjának többnyire ugyanúgy kellene működnie, de nem tudtam ilyen belső képeket készíthet.


LEGO Micro Pull-back Motor Reassemble

enter image description here

Micro Pull-back Motor alkatrészek

A sebességváltó: „E” alakú csap a futómű rugójához Fogaskerék a tetején, fogakkal az FGear D tengellyel való összekötéshez: A legkisebb (2-ből) lyukú fogaskerék E fogaskerék: Közepes sebességfokozat 2 szinttel Alexis FGear G szerelvény G

Nem látható: 5 db X-fejű csavar A leválasztható a tavaszról. Úgy csatlakoztattam, hogy fejjel lefelé fordítva ne essen ki.

enter image description here

Szerelje be a Gear Bt a Gear B csapszeggel lefelé a csapba a G hajtómű szerelvényben

enter image description here

Szerelje be a C. fogaskereket. Helyezze a C hajtóművet a G hajtómű szerelvény furatába. A nagyobb fogaskerék felül van. A Gear C fedi a Gear B-t és hálót fog vele (bár a Gear B rendelkezik némi játékkal, mivel egy slotban van)

enter image description here

A Gear telepítése E. Helyezze az E hajtóművet a G sebességváltó szerelvény kis mélyedésébe. A nagyobb fogaskerék alul van, és a C fogaskerék alá csúszik. Van egy csap felfelé. Az E fogaskerék a B fogaskerékkel fog összekötni.

enter image description here

Csatlakoztassa a D fogaskereket az F tengelyegységhez. A Gear D-nek van egy kis lyuk, amely ráfér az F tengelyszerelvény csapja.

enter image description here

Csatlakoztassa az F tengelyegységet a sebességváltó egység G. fedeléhez. Fordítsa át a tengelyt. A D fogaskeréknek a tengelyszerelvényen kell maradnia. Igazítsa a tengelyszerelvényt, és kattanjon rá a fogaskerék-egység kiálló csapjára. Húzza össze a két részt (F & G) az alsó részen hüvelykujjával és mutatóujjával, és próbáljon megpörögni a tengely. A fogaskerekeknek csak akkor szabad forogniuk, ha a tengely az egyik irányba forog, a másikba nem.

enter image description here

Helyezze vissza a G sebességváltó egységet a Alváz. Ez a lépés trükkös. Meg kell szorítania a hajtóműszerelvényt, hogy az alkatrészek a helyén maradjanak, majd helyezze a házat a G hajtóműszerkezet tetejére, és mozgassa körbe, amíg az A fogaskerék a megfelelő furattal és a hálóval a többi fogaskerékkel csatlakozik. Ezután mindent szorosan fogva, fordítsa át, és kezdje el a csavarok átlós mintázatú rögzítését és meghúzását. Ne húzza meg túlzottan a csavarokat, először legalább 3 csavart (egyet felül, kettőt alul) szereljen be, és ellenőrizze, hogy a rugó be van-e kapcsolva az A sebességváltóval, és visszahúzódó műveletet kap, amikor a kerekeket elforgatják. Ezt követően szerelje be a többi csavart és húzza meg mindet.

enter image description here

A visszahúzás működik, de nem tudom kitalálni, hogyan lehet rögzíteni a rugó nyomatékát. Tehát az autó már nem versenyautó, hanem jalópia!

Úgy tűnik, hogy az általad hivatkozott Picasa-album halott link.
Köszönöm a heads-upot, úgy tűnik, hogy a Picasa mint egy szolgáltatás visszavonult. Megtaláltam a képeket, és feltöltöttem őket az Imgurba, remélhetőleg ez nem fog hamar elmúlni :)
Az imgur link most is halott, feltöltheti őket újra?
@Ralph Furcsa, még mindig látom az összes képet a linkre kattintva.
Az én hibám, hogy a Chrome-ban működik, nem pedig a Firefox-ban, biztos valami a végem, talán a proxy
@Ralph Nem baj, örülök, hogy rendezték :)
És most megtört ** ÚJRA **.
@mindstormsboi Úgy tűnik számomra beválik, biztos, hogy az Ön szemszögéből eltört?
@zovits Igen, ez adja a 404-es oldalt: https://i.stack.imgur.com/B6wXF.jpg Miért nem megy, kattintson a "kérdés feltevése" gombra és töltse fel a fényképet a markdown imgur feltöltő segítségével? Arra gondolok, hogy bármely más módszer miatt nem működik.
@mindstormsboi Beágyaztam a képeket a bejegyzésbe, hogy kihasználjam az SE-Imgur együttműködés előnyeit.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...